Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Το γραφείο της Αντιπροσωπείας έχει ιδρυθεί από την κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας με κύριο σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών επαγγελματικών συνδέσμων, επιμελητηρίων, πολιτιστικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών οργανιμών και φορέων με τους αντίστοιχους της Σερβικής Δημοκρατίας.

Κύρια επιδίωξη της Αντιπροσωπείας είναι η βελτίωση των οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών, πολιτιστικών και άλλων μορφών συνεργασίας μεταξύ της Σερβικής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Για την επίτευξη της παραπάνω επιδίωξης η Αντιπροσωπεία θα υποστηρίξει και θα προωθήσει τις δυνατότητες και τους πόρους της Σερβικής Δημοκρατίας μέσω:

• της Συμβουλευτικής, υποστήριξης και δημιουργίας επαφών μεταξύ επιχειρηματιών, οργανισμών και φορέων.

• της Προώθησης των οικονομικών δυνατοτήτων της Σερβικής Δημοκρατίας και την ενθάρρυνση των επενδύσεων.

• της Παρουσίασης του πολιτισμού και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας της Σερβικής Δημοκρατίας

• της δημιουργίας συνεργασιών στους περισσότερους δυνατούς επιστημονικούς τομείς.

Η Αντιπροσωπεία φιλοδοξεί να γίνει το σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, επιστήμονες και όλους τους επαγγελματίες στην προσπάθεια μας να προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και δυνατότητες τις συνεργασίες και τους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβικής Δημοκρατίας.

Το γραφείο της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αγίας Σοφίας, αρ. 37.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας είναι ο κ. Αλέξανδρος Φουρλής.

 

 

 

Αλέξανδρος Φουρλής

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, έχει σπουδάσει Marketing & Business Administration στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος, στην ΕΕΔΕ και στο London City College.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996, ως brand manager στην Αφοί Φουρλή ΑΕ (τώρα Fourlis Holdings ΑΕ). Από τα τέλη του 1997, συνέχισε ως στέλεχος ανάπτυξης, την εποχή που η εταιρεία ανάπτυσσε τις εμπορικές της δραστηριότητες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο αντιπροσωπεύοντας εμπορικά σήματα όπως των εταιριών General Electric, Motorola, NEFF και άλλων. Το 1999 ανέλαβε την ευθύνη της ανάπτυξης καταστημάτων του σημαντικότερου εγχειρήματος της Fourlis Holdings, της House Market ΑΕ (IKEA Ελλάδος, Κύπρου, Βουλγαρίας).

Έχει διατελέσει, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης στο ΧΑΑ, Fourlis Holdings ΑΕ καθώς και σε επιμέρους εταιρείες του ομίλου (House Market ΑΕ -ΙKEA Ελλάδος, House Market EAD - IKEA Βουλγαρίας, Fourlis Trade ΑΕ)

Είναι ιδρυτής και CEO της NAF Shipping, από το 2005, μιας ιδιόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην διαχείριση πλοίων ξηρού φορτίου.

Languages

Ωράριο λειτουργίας


Δευτέρα-Παρασκευή:

09:00 - 17:00
Σαββάτο και Κυριακή: 

κλειστά

Τηλ.:+30 2310 251 839

 

αργίες το 2016

Πρωτοχρονιά -1 Ιανουαρίου

Θεοφάνεια -6 Ιανουαρίου 

Καθαρά Δευτέρα -14 Μαρτίου

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου - 25 Μαρτίου

Μεγάλη Παρασκευή - 29 Απριλίου 

Μεγάλο Σάββατο - 30 Απριλίου 

Εργατική Πρωτομαγιά - 1 Μαϊου

Κυριακή του Πάσχα - 1 Μαϊου 

Δευτέρα του Πάσχα - 2 Μαϊου 

Αγίου Πνεύματος - 20 Ιουνίου 

Κοίμηση της Θεοτόκου - 15 Αυγούστου 

Ημέρα του Όχι - 28 Οκτωβρίου 

Χριστούγεννα - 25 Δεκεμβρίου 

Σύναξη της Θεοτόκου - 26 Δεκεμβρίου


Επικοινωνία